névjegykártya weboldal készítés

| Kategória: Blog | | Találatok: 3413

A weboldalad és névjegykártyád is Te vagy

Nincs mese, el kell találni, vagy bele kell találni a közepébe. Bele kell csapni. Oda kell tenni magadat. - Bizonyára ismerősek ezek a sorok, amikor vállalkozást indítasz vagy meglévő cégedet szeretnéd ráncfelvarrni. De minek is kell megfelelni? Miért is fontos az, hogy igazából önmagadat add? Azért mert minden ami körülvesz az Te vagy!

Nem is akárhogy, nem is akármilyen! Sokan kérdezik tőlünk, hogy mi a jó választás arculati szempontból: nekem tetszen a készülő logo vagy arculat, vagy kövesse a trendet, még ha nem is tetszik nekem? A válasz nagyon egyszerű, mert bármilyen lesz a végeredmény, azonosulni kell vele! Általában érdemes a kompromisszumra törekedni, mert ami nem tetszik azzal nem lehet azonosulni. Tehát legyél Te., de legyen kellően kifejező, letisztult és egyszerű. Vegyük a két legfontosabb vizuális elemet, amit használni fogsz.

Logo

A jó logo, ami akár megvillantja a vállalkozásodat, a szolgáltatásodat vagy a termékedet, de önmagadat is. Ezeket lehet kombinálni, bármelyik rászt hangsúlyozni, és az egészet egy keretbe tenni. A logo tervezés magába foglalja szinte az arculatot is, ami nélkülözhetetlen a megjelenésben. Nem csak a logo fontos, hanem az arculat kialakítása, az arculati elemek megfelelő használata. Korábbi cikkünkben olvashattok a logotervezés lépéseiről. Ha ezek a dolgok már ez elején rendesen meg vannak fogalmazva, ki van találva, el van készítve, akkor elmondhatjuk, hogy megvan a megfelelő alapunk arra, hogy elkészítsük digitális és kézzel fogható képmásunkat:

A weboldalt és a névjegykártyát.

Általában a leendő partnereiddel vagy a vásárlóiddal nem feltétlenül találkozol személyesen, ezért neked kell eladnod magadat és a vállalkozásodat a digitális térben. Ehhez a legegyszerűbb megoldása a weboldal készítés.

A jó weboldal:

- gyors
- felhasználói élményt biztosít
- kellően informatív
- mobilra optimalizált (reszponzív)
- átlátható
- könnyen kezelhető

A weboldal design kialakítása, a logok, bannerek, szövegek elhelyezése fontos. Az első benyomásról korábbi posztunkban itt olvashatsz. A fejlesztésnél figyelembe kell venni különböző marketing szempontokat, a keresőoptimalizálást és a sebességet! Amikor ahhoz vagyunk szokva, hogy a Facebook betölt mobilon is kevesebb, mint 1 mp alatt, akkor nem szabad, hogy a Te weboldalad mondjuk 17 mp töltsön be, mint a haza oldalak nagy többsége. Ha az Y generáció a célközönséged, akkor őket a 3-4 mp után elvesztetted, így lehet értékes ügyfeleket veszítettél el! A megfelelő kinézet, design segíteni fog abban, hogy azonosulj vele. Aki meglátogatja az oldalt, olyan, mintha hozzád menne be, és mutatkoznál be neki.

Tehát a weboldalad Te vagy!

Névjegykártya

Sokan gondoljátok úgy, hogy a névjegykártya a mai extrém tech-kommunikációs kütyü világban elavultnak számít, nincs semmi haszna, pedig nem így van. A névjegykártyát már nem arra használod, hogy becsben tartva megőrizd egy pörgethető tartóban, és ha valakit keresel csak átlapozod és kész. A névjegykártya egy gesztus, amit első találkozáskor átadsz a másik félnek, mint egy üdvözlő ajándékot. Nem lehet elképzelni, hogy bemutatkozáskor kezet ráztok és mindenki csatlakozik a másik eszközére és megosztjátok egymás kontakt adatait. Elképzelted?

- Üdvözlöm, Horváth Krisztián vagyok! Meg tudná adni az asztali számítógépének/telefonjának/tabletének elérhetőségét, hogy átküldjem az adataimat?...

Vagy,

- Horváth Úr! Bekapcsolná a telefonján a Bluetooth-t, hogy a két telefon meg tudja egymás között osztani az elérhetőségi adatokat?...

Tehát névjegykártya nélkül még nincs üzlet! Ami a névjegykártya elkészítésében fontos, az elérhetőségek mellett:

- milyen papírra van nyomtatva,
- mennyire egyedi vagy exkluzív a kivitelezés,
- megjegyzi-e a partner, vagyis a névjegykártyát tudja-e párosítani velem?

Tehát a névjegykártyád is Te vagy!

Karton névjegykártyákról ebben a cikkekben találhattok okosságokat. Kraft kartonra nyomtatott egyedi kivitelezésről pedig itt olvashattok bővebben.

Nézd meg weboldal csomagajánlatainkat, esetleges lehetőségeket, és azt, hogy a Vizuál Műhely mit nyújt weboldal és névjegykártya készítés esetén.